Hybridizer | Saunders, 1950 |
Color | bladoróżowe |
Diameter | about 10-15 cm |
Plant Height | ok 60 cm |
Flowering time | early |
Size | 3/5 oczek |
Delivery time | Autumn |
Warning: Last items in stock!
Availability date:
Nosegay
Wczesna odmiana o przepięknych, bardzo dekoracyjnych liściach i delikatnych kwiatach na sztywnych łodygach.
Wczesna i subtelna
Nosegay to taki motylek - piękny, delikatny, subtelny. U mnie zakwitł wcześnie - 19 maja (małopolskie). Ma ciekawe, charakterystyczne liście - nie sposób go pomylić z inną odmianą. Co do zapachu - jest on wyczuwalny, ale na pewno nie intensywny. Słodki, kobiecy, przypomina perfumy.
Bukiecik
Moja ulubiona,zaskakująca w witalności a jednocześnie mająca urok dzikich peonii.Jej kwiaty są śliczne, o przyciagajacym wzrok kontrastowym wnętrzu ,drobne,lecz w wielkich ilościach- prawdziwy bukiecik! Widać w niej najwyraźniej geny rodziców- w kwiatach p.Mlokosiewicza ,w liściach p.tenuifolia.Kwitnie jako jedna z pierwszych hybryd u mnie,od początku do końca sezonu daje znać o sobie bujnoscia liści,kwiatów i wreszcie kosmatych mieszków .
Nasze piwonie posiadają Plant passport. Paszport rośliny jest urzędową etykietą, w którą powinna być zaopatrzona każda roślina, która jest przemieszczana na terenie Unii Europejskiej. Jest to dokument, który potwierdza, że oferowane do sprzedaży rośliny zostały skontrolowane i są wolne od organizmów szkodliwych.
Jesteśmy polskimi hodowcami piwonii.
Nasze piwonie są roślinami najwyższej jakości. Dzięki dużym i zdrowym korzeniom, jakie wysyłamy oraz odpowiedniej pielęgnacji z Waszej strony, powinni Państwo cieszyć się kwiatami już kilka miesięcy po posadzeniu.